torstai 24. huhtikuuta 2014

Superpääsiäinen osa2 eli Silja-rastit

Jo neljättä päivää flunssataudissa ja vasta nyt oli aikaa alkaa tapella tietokoneen kanssa sen verran, että suunnistuspääsiäisen osa 2 tuli valmiiksi. Ei se vaatinutkaan kuin muutaman skannauksen (väärän muotoinen kartta :-)...taistelun Garminin Ant agentin kanssa siitä tunnistaako usb-portti vai eikö tunnistaa + voisiko sitä dataa nyt siirtää ja lopulta QuickRouten kanssa, että asettuuko se Gps-viiva nyt mitenkään päin kahdessa osassa skannatulle kartalle...ei olisi minusta tietokoneneroksi, voi voi :-)

Tässä alkuosan kartassa näkyy typerä häröily ykkösrastille, vaikka olin ihan kartalla edellisellä kivellä. Hieman kiemurainen reitti kakkoselle ja vielä kiemuraisempi köpötys kolmoselle + rastin etsintä hiukan liian aikaisin. Nelonen olikin väliaikarasti ja sinne olinkin sitten työstänyt pieneltä ikuisuudelta tuntuvan ajan : väliajassa sija 8 ja eroa kärkeen muhkeat 4.07. Vitosta koukkasin pienesti ja aloin olla jo aika kypsänä koko sujumattomaan suunnistusrävellykseeni. Kutoselle löysin kivan polun ja siinä sitten polkaisin ennestään varsin rullalla olevan vasemman jalkaterän johonkin kiveen. Jalka alkoi voida huonosti välittömästi ja mie miettiä sitä, kuinka pitkää sillä uskaltaa juosta, ennen kuin ilmeinen rasitusmurtuman alku rusahtaa lopullisesti. Eniveis, päätin sitten veljeni sanoin lyödä "all in" suunnistukseen eli ei enää mitään ihme kiemuroita, kiitos. Seuraavilla väleillä se onnistuikin ihan jees. Iso virhe tuli välillä 11-12, kun älynnyt lähteä suoraan vaan kiersin polkua ja vielä vähän epäröin rastillakin. Oisko väliaika2 ollut sitten rastilla 13...oli tai ei, olin 7,8 km kohdalla sijalla 7 ja ero kärkeen jo massiivinen +7.28.


Kartan kakkososassa pääsee ihailemaan rastivälihölmöilyä rastille 14 ja vielä loppukaneettina pikku koukut siinä rastin vieressä, tietysti. Vielä 15-16 välilläkin ojanotko yritti viedä väärään suuntaan, onneksi vilkaisin kompassia. Tyytyväinen kuitenkin olin, että pääsin räpylä yhtenä kappaleena maaliin...siitä sitten reilu 500km autossa ja kotona oltiin jo heti iltakymmeneltä:-) Sijoitus oli lopulta 7. +7.56, ihan jees kuitenkin. Tokavika lähtöaika aiheutti varmaan sen, että en nähnyt ketään samassa sarjassa suunnistaneita (tai en tunnistanut heitä) ja sain mukavasti taittaa taivalta omassa seurassani koko matkan.
seuraavaksi seikkailen sitten 10-milassa...osuus ja se, onko 1. vai 2.joukkue on vielä mietintämyssyssä, mutta jokatapauksessa suurviestit on aina jees. Itseasiassa olen suunnistanut 10-milan maastossa vuonna 96...Smålannin yöosuuden ja ainoa muistikuva on valtavat virheet ja epätoivo - saa nähdä kuinka käy toisella kertaa Soåsenilla :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti