keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Spekulaatio FinnSpringistä :-)

Spekulaiseissön never dais (vanha keulainen sanonta:-), joten pikku spekulaatio tulevan viikonlopun FinnSpringistä pittää tehdä. Olen vuonna -97 ollut ko. maastossa juoksemassa ja muistikuvat on kieltämättä aika vähäiset. Ainoastaan nelosrastin pummista muistan sen, että aloin olla aika erkkiepätoivoinen jossain vaiheessa.

Olen näköjään ollut tuossa silloisessa Isotonic-kisassa sijalla 15. Voittaja oli Anniina Paronen ajalla 55.50 (8,3 km) ja minun aikani oli 1.00.29. Aika tasaista, sanoisin. Itse otin koukkua about 4 minuuttia,joten oma vauhti taisi silloin olla aika paljon parempi kuin nyt tai sitten nykyisin kärki menee kovempaa ...miten lienee:-) Jokatapauksessa veikkaus viikonlopun tuloksesta henk.koht kisassa on se, että pataan tulee noin 1min/km ihan vaan vauhdissa ja siihen sitten tyypilliset koukut päälle... Siispä alle varttitunnin tappio on erittäin hyvä suoritus meikäläiseltä.
Jollakin saattaa nyt herätä kysymys, että mitä helv...... mie sitten teen naisten pääsarjassa tällä(kin) kertaa ? Seliselinä tähän on se, että kun siihen sarjaan vielä pääsee, pitäähän sitä nyt koko rahalla könytä metsikössä ja nauttia suunnistuksesta parhaalla mahdollisella radalla (oletuksena, että e-sarjojen radat ovat ne ratamestarin toimesta eniten mietityt). Täältä susirajalta kun ei ole ihan lyhyt matka Raumalle. Onneksi lähtöpaikka on ihan alussa, niin ei ehkä ole vaaraa siitä, että järkkärit on pakanneet kamansa, kun ehdin maalisuoralle:-)
Lauantain skabassa on siis matkaa joku 10 km ja rasteja 25. Siis rasti 250 metrin välein ! Ei hyvää päivää... ei kuulosta oikein minun kisalta :-) Tuossa kartassa näkyvä rata on siis 8.3 km, joten siihen vähän perhoslenkkihajontaa ja matka on 10km. Rasteja tuossa tosin on vaan 13, joten noin pitkiä välejä tuskin montaa on.
Mitään rataa en tähän viitsi tuhrata, kun se kuitenkin menee ihan pieleen...mutta lähtöhän on nyt etelään päin. 40% tietä, loput polkua/metsää ja matkaa mestoille on 2,7 km. Itse en kyllä keksi oikein kivaa lähtöpaikkaa noilla tiedoilla. Itse laittaisin lähdön silleen, että kartan kaikki kivannäköiset avokalliomäet olisivat käytettävissä ratasuunnitteluun. Ehkä seiskarastin tienoille siis...en vaan keksi, miten sinne mennessä voisi olla enemmän metsää kuin polkua, mutta ehkä lähtöviitoitus kulkee metsiä pitkin :D

Loppumatkasta on mainittu olevan yksinäinen kuusikkomäki. Siihen laittaisin parit rastit (olen näköjään viime kerrallakin ottanut pikku kiemurat ko. mäen takarinteessä) Sen jälkeen näyttäisi olevan aika baanaa tasaisella avokalliolla loppumatkan ajan. Toki tuonnekin saa jonkun kivan kivirastin laitettua silleen, että siitä helposti painelee ohi.

Kisasivuilla olevat karttapalat oli tosi helppo löytää tästä vanhasta kartasta, joten kartta ei ole tosiaankaan paljoa muuttunut. Yksi uusi tie ja vähän vihreää on lisätty. Aika selkeälukuiselta kartta vaikuttaa. Vauhti on varmaan aika kova koko ajan (siis niillä keillä on), kun ei ole paljon mäkiä tai muuta hidastavaa. Rasteille pitää kuitenkin koittaa mennä tarkasti, ettei tarvi notkua väärissä paikoissa etsimässä tai tule joka rastille pientä koukkua, josta kertyy pummisaldoa ihan mukavasti 25 rastin aikana. Samaistusvirheenkin mahdollisuus lienee olemassa.

Jep, sellainen spekuleissön tällä kertaa. Nähtäväksi jää a) pääsenkö kisoihin b)pääsenkö maaliin c)kehtaanko julkaista gps-dataa :-) Takaiskuna on jo nyt plakkarissa yksi hajonnut nilkkatuki, joka siis pamahti palasiksi tänään. Teippaus ei riitä alkuunkaan miun nivelsiteiden pätkille ja lisäksi kenkä on venähtänyt aika pahasti nilkkatuen takia, joten pientä extrajänskää kohtaan b :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti