perjantai 16. syyskuuta 2011

Kauden ekat kisat SM-kisat :-)

Jee! SM-kisaviikonloppu edessä. Enpä ole tänä vuonna ihan Suomen mestaruustasolla startannutkaan. Kenraalina toiminut E-games meni päin pyrstöä, joten siinä mielessä ensi-illasta voisi odottaa hyvää ;-) Egameksen jälkeen en sitten olekaan suunnistanut missään yhtään kertaa (pl. vein kolme rastia Salpuunsuon hirvikärpäsmekkaan viikonloppuna), mutta tietysti 25 vuotta alkaa olla tätä harrastusta takana, joten ehkä saan sen polvisuunnan otettua ilman täsmäharjoitteluakin.
Keskimatkaa ajatellen olen mm. yövuorossa ollessani vilkuillut harjoituskarttaa ihan pari kertaa ja todennut, että näyttää aika beisikiltä. Tarkkoja rastipisteitä toki näyttää olevan tarjolla, joten rastille pitää mennä huolella ja myös lähteä sieltä oikeaan suuntaan. Helppo homma:-) A-finaalipaikkaahan sitä pitää tavoitella, vaikka mikä olisi. Tällä kertaa se kyllä vaatii virheetöntä suunnistusta, koska vauhti ei päätä huimaa. Finaalissa sitten pitää jättää viime vuotisen tasoinen häröily pois, niin voi hyvillä mielin alkaa valmistautua viestikisaan.
Nuotit kisaan voisi olla vaikka: Suunnista koko ajan. Vaikka löytäisit ykkösen hyvin, älä lopeta suunnistamista siihen. Muita ei kannata vilkuilla, siinä menee suunnistusajatus solmuun, kun yrittää numeron perusteella laskea lähtöaikaa ja sitten pohtii, että olenko näin hidas. Peesaillakaan ei kannata, ainakaan toisen karsintasarjan porukoita. Ei saa luovuttaa, koska se on syntiä. Vitosen koukku tarkoittaa vain sitä, että mokat joutuu korjaamaan B-finaalissa. Syksyllä ei ole hellettä, eikä hirvikärpäset aiheuta sippaamista. Nauti syksyisestä metsiköstä :-)

Viestissä minulle on läpsäytetty se heikoimman lenkin osuus kakkosjoukkueessa. Maasto vaikuttaa haastavalta ja veikkaanpa, että naisten kisassa tulee isoja eroja. Vuonna 91 olin mestoilla edellisen kerra, mutta en muista mitään muuta kuin uuvuttavan loppusuoran laskettelurinnettä ylös. Aika hyvin olen karttaan piirretyn reitin perusteella suunnistanut, joten toivoa on :-) Tästä kisasta ei nyt liikaa pysty stressiä repimään, mutta edelleen naatiskelen suunnistuksesta ja pidän mielessä, että kisan jälkeen on kivempaa, kun ei ole pummannut kymppiminsaa vrt. viime vuoden sm-viesti.
Nämä saattavat nyt olla kauden viimeiset suunnistuskisat. Kauden päätösskaba onkin sitten jotain muuta kuin kolmen kilsan väliosuus 25-mannassa: Vaarojen maraton :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti