perjantai 21. toukokuuta 2010

2 x SM

Jipii,jipii,jipii pääsee suunnistamaan tulevana viikonloppuna ihan SM-kisoihin! Just soittivat duunista, että tuutko yöksi töihin, mutta oli hyvä syy kieltäytyä, kun pitää siis lähtee niinku skaboihin :-)

Huomenna on luvassa ekaksi korttelisprinttiä ja sitten metsäisempää maastoa Loviisassa. Sunnuntaina sitten ultra-lång Somerolla - ihkuu! Oli vähän ennakkoon vaikeuksia päättää, mennäkö veteraanikisoihin vai ei. Päädyin sprintissä R2-kisaan, koska sprintti on sen verran outo laji ja sitten taas D21-sarjaan pitkillä, koska siitä on jo monta enemmän vähemmän kivaa kokemusta kertynyt. Toisaalta väliaikalähtö olisi houkutellut pitkilläkin, mutta maastokuvauksen perusteella voi olla kivempaa, jos on muitakin kulkemassa samassa pusikossa:-)

Sprintissä näyttäisi olevan karsinnassa korttelimaastoa ja finaalissa metsikköä sitten enemmän. Matkat ei päätä huimaa, mutta hyvä niin, koska luulen sunnuntain matkan riittävän kuittamaan matkustamisen vaivan. Tavoitteena on hyvät suoritukset ja mihin se riittää, tuskin kiinnostaa ketään:-)

Pitkillä on luvassa ainakin riittävän pitkää suunnistusta. Maastosta ei nyt pysty sanomaan oikein mitään. Matka on ainakin noin 3 km pidempi kuin viime vuonna, joten ihan täyttä keppihelvettiä se ei kai voi olla? Toisaalta on mahdollista, että ratamestari kuuluu samaan koulukuntaan kuin täällä päin pikkukisoissa, joissa yleensä naisten ns. pääsarjan matkaksi speksataan reilu 8 km maastosta riippumatta :-)
Kovat nimet puuttuu kisasta, joten yllättäjijllä on mahiksia. Itse yritän pitää mielessä takavuosien karut kantapään kautta opit mm. siitä, että ykkösrastia ei kannata koukkia 10 minuuttia jne. eli rynnätä vaan letkan mukana metsään ja pudota kartalta heti k-pisteen kohdalla. Pari kertaa on ko. kisa mennyt hyvin ja todella monta kertaa erittäin huonosti. Saa nähä kuin tänä vuonna menee, kun nyt mitä suurimmalla todennäköisyydellä hengailen pääsarjan letkan mukana viimeistä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti