maanantai 24. toukokuuta 2010

Sprinttii
Päätin lähteä avaavaan kansallisen tason sprinttiuran Loviisaan veteraanisarjan SM-kisaan. Vaikutelmaksi jäi, että sprintti on ihan jees...ei kastu kengät, matkat loppuu sopivasti kesken ja suunnistus on aikas helppoa. Mitään suurta sprintin ystävää ei minusta kuitenkaan tällä reissulla tullut, joten taidan jättää ko. kisat jatkossakin vähemmälle...mie kun tykkään rämpiä kunnon metsikössä :-)


Aamupäivän karsintakisa juostiin korttelissa. Mitään suurta panosta ei tässä skabassa ollut, koska kaikki pääsivät finaaliin D35-sarjassa. Siltä pohjalta suorituksesta jäi puuttumaan aggressiivinen eteneminen ja keskityin enemmän pääsemään jyvälle 1:5000 mittakaavaisen kartan kanssa seikkailemisesta. Virheitä ei oikeastaan tullut. Kakkosrastilla sekosin hetkeksi suunnista ja lähdin kyllä oikeaan suuntaan, mutta kartta ihan väärinpäin:-) Spekuloitavaksi jää myös, olisiko 6. rastille pitänyt juosta joen vartta. Tuloksena karsinnasta 5.sija +59 sekuntia kärjestä.

Kisapaikalla oli rento tunnelma. Musiikki soi ...mm. Matti Nykäsen elämä on laiffii useita kertoja:-)Finaalissa oli tarjolla enemmän suunnistushaastetta. Osa matkasta harjumaastossa ja sitten vanhan Loviisan katuja loppuosassa. Ykkösrastin otin varmaan päälle polun ja ison kiven kautta jo senkin takia, että maastopohja oli aika kivikkoista. Kakkoselle päätin mennä vasemmalta ja sitten takakautta rastille, koska rinne näytti hankalalta juosta ja oikeanpuoleista reittiä en edes bongannut:-) Kolmoselle taas polkujen kautta. Polut oli aika ohuella piirretty, joten niiden huomaamisen kanssa oli aluksi vaikeuksia. Neloselle mennessä juoksin hieman pitkäksi,kunnes havaitsin kivikon ja siitä sitten pompin rastille kivien välistä. Vitoselle oli juoksubaanaa. Kutoselle näin taas vaan yhden vaihtoehdon: suorinta reittiä ylös mäelle. Muuten menikin ihan hyvin, mutta vissiin olin sen verran hapoilla mäen jälkeen, että aloin suunnistaa rastille 8. Tajusin vasta aukiolla, että hetkinen 6.rastillehan mie oon menossa. Tällä välillä tuli 15 sekuntia pataan, mutta veikkaan virheen suuruudeksi vajaat 30 sekuntia kaikkine pysähdyksineen. 7. ja 8. meni ihan hyvin. 8-9 välillä häröilin alkumatkasta ennen kuin pääsin korttelibaanalle. Siinä meni ehkä 10 sekuntia hukkaan, kun pysähdyin oikein ihmettelemään ja lisäksi olisi vaan pitänyt juosta suorempaan. Loppumatka meni ihan jees. Tuloksena eka henkilökohtainen SM-kulta :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti