maanantai 24. toukokuuta 2010

Plakettimatkalla Somerolla

Edellisenä päivänä sprintissä paistoi arska, parkkipaikka oli kisakeskuksen vieressä, kengät säilyivät kuivina ja puhtaina + kisassa oli lyhyet matkat. Somerolla kaikki oli toisin, osittain onneksi:-)
Ennen lähtöä ei kehdannut kauheasti verkkailla, kun edessä oli riittävästi matkaa. Vähän arvelutti, koska kyseessä olisi vuoden pisin juoksulenkki. Edellisenä vuonna olin sentään yhden puolimaratonin käynyt juoksentelemassa. No, ei enää auttanut katuminen siinä kohtaa, kun kuuluttaja sanoi "pam" ja sitten mentiin kohti metsikköä.
k-1 Heti lähdin väärään suuntaan. Onneksi tajusin suht. nopeasti ja korjasin suunnan mäen yli ja letkaa kohti. Pääsin letkaan ja ykkönen löytyi hyvin.
1-3 helppo väli mäen päällystää pitkin ja sitten takaisin lähtöpaikalle. Tultiin liikaa oikealle tontin kohdalle ja siellä sitten rymisteltiin pusikossa kielletyn alueen nauhat kaulassa kohti rastia. Potutti.
3-5 Polkujuoksua rastilta rastille. Letka hajoaa huomaamatta kahtia isolle mäelle kiivetessä.
5-6 Aika paha supikko totesin ja yritin zoomata 1:15000 karttaa saamatta siitä liikoja selvää. Rasti sinänsä oli selvässä paikassa ison harjanteen rinteessä, joten ei ongelmia.
6-7 Letka lähti suoraan, joten mie lähdin messiin. Rymyttiin suota ja puskaa, mutta aika hyvä siitä oli juosta. Rastille mennessä muutkin kuin minä olivat vähän epävarmoja, joten sain kunnian vetää letkan rastille :-)
7-9 En oikein pysynyt kartalla. Pieni ajautuminen 7:lla vasemmalle, mutta muuten ihan jees. Edessä pitkä väli:9-10 Piiitkä väli. Katsoin suoraa vaihtoehtoa sillä silmällä, mutta totesin sen olevan liian kiemurainen poikittaisten järvien takia ja siksipä lähdin kiltisti muiden mukana kiertämään oikealta. Se olikin ihan jees, sai loikottaa polkuja muutaman kilsan. Matkalla oli hetken aikaa puumaletkan pätkäkin kasassa. Loppuosan rastivälistä menin lopulta ihan yksin, koska muut valitsi kai hieman eri reitin ? En tiedä, missä vaiheessa. Ihan lopussa ajauduin hieman liikaa vasemmalle. Rastilla kohdattiin Yvonnen ja Ingan kanssa jälleen.
10-12 Rastilta juomarastille ja siitä sitten seuraavalle. Kivaa maastoa.
12-13 Paineltiin jonossa pitkin suota suunnalla tielle asti. Siellä sai taas juopotella. Toiset lähtivät tieltä vähän aiemmin metsikköön. Itse rymysin suon kautta rastille. Ei kannattanut, olin taas vähän perässä rastilla leimatessani.
13-14 tielle ja kielletyn alueen reunaa toiselle tielle ja supikkoon ihmettelemään. Hitsi, että oli vaikeaa...en saanut mitään selvää rastin paikasta, mutta näytti olevan muillakin ongelmaa. Yhteiskeihäänheittona se sitten sieltä löydettiin.
14-15 tielle ja siitä taas sen yhden mäen päälle. Tällä kertaa vaihtamaan karttaa.
15-16 Polkua tai tietä ensin alle ja sitten supikkorinteeseen. Oujee. Kävelyksi meni jo senkin takia, että rasti oli aika paha. Löytyi kuitenkin sieltä, mistä pitikin.
16-17 Lähdin huolimattomasti peesissa menemään. Oltiin siinä sitten Yvonnen kanssa hetken aikaa ihan pallo hukassa keskellä supikkoa. Rasti löytyi pienen kartoitustuokion jälkeen, kun seisoskelin rinteessä ihmettelemässä. Voi miksi minulla ei ole veteraanimallin luuppia kompassissa :-)+20s
17-18 Simppelimpi rastin paikka, jonka jopa jotenkin hahmotin. Harjanteelle, jossa iso kivi toimi maamerkkinä.
18-19 Kohtalon paikka. Tielle ensin ja taas juopottelua juomapisteellä. Ajattelin aluksi, että pitäisi mennä oikealta, koska rastinotto olisi helpompi sieltä. En uskaltanut tehdä tätä järkevää omaa ratkaisua vaan lähdin letkan mukana vasemmalta. Tieltä lähdin rastille ja yritin hahmottaa aluetta edes jotenkin. Rasteja näytti olevan vähän joka kumpareen juuressa. Sekosin supissa ja kumpareissa ja käännyin hiukan liian aikaisin takaisin päin. En tiedä,mihin muut katosivat. Yhyy-yy !- olin yksin supikossa, josta en saanut selvää ja viistoistatonnisella vielä. Kirosin itseni alimpaan hittoon siinä kohtaa. No, pienen häröilytuokion jälkeen piti lähteä tielle asti ottamaan uutta polvisuuntaa rastille. Menin ihan kävelyvauhtia ja löysin lipun sillä tyylillä ihan ok. +2,5 min häröilyä.
19-20 Nyt olin sitten omassa seurassani. Lyhyellä välillä en tehnyt mitään isoa virhettä, mutta vauhti oli ihan kävelyä. Olisin kaivannut kartanlukijaa :-)
20-21 Selvempi rastipiste rinteen reunassa. En uskaltanut tuollekaan rastille juosta, etten vaan pummaa. Voimat alkoivat jo olla finaalissa ja ylimääräiset askeleet eivät kiinnostaneet. Tiheiköstä bongasin rastipaikan ja jee ..löysin rastin. Pientä seisoskelua +10s
21-22 Oijoi. Paha väli taas. Polvisuunta ja sitten yrittämään. Hitaasti etenin. Joku kysyi, olenko nähnyt rastia 107? ja seuraava , että olenko menossa jollekin rastille x...Yritin vaan olla skarppina ja tulin suoraan omalle rastilleni.
22-23 Vielä yksi paha rasti. En bongannut rastin vieressä olevaa kumparetta vaan ajauduin hiukan vasemmalle. Pikku koukku, mutta pahempaa olisi voinut olla luvassa :-) +30s
23-24 Tielle oli eka ajatus. Siitä ajattelin ensin lähteä suoraan, mutta jalat tekivät lakon ja toisaalta näin jo itseni rämpimässä pusikossa pikkuisen väärään suuntaan jne. Parempi siis mennä vaan tietä pitkin näillä fiiliksillä. Siitä sitten niityille ja aukon kautta eteenpäin. Iso kivi näkyi hyvin. Bongasin mäen ja ryömin sitä kohti. Rasti. Otin leiman. Koodi 106. Raksuti, raksuti...eihän minulla ole rasti 106 vaan 134 ! No voi vindi, missä oikein olen ? Jee, tosi lähellä omaa rastia. Sinne siis ja leimaus oikealla rastilla. +10s
24-25 Suunnalla mäkeen ja avokallion kautta rastille. Muuten hyvä, mutta liikaa oikealle ja väärän kumpareen kautta rinteeseen könyämään. Tajusin melko pian ja kun joku Lynx-mies tuli samaan paikkaan ja kurvasi siitä kauhealla ryminällä rastille, ajattelin mennä sinne itsekin rymistämään. +30s
25-26 Taas sinne traktorille. Kauhee mäki siinä välissä...tosi iso, vaikka kartassa ei sellaista näkynyt. Jalatkin olivat iloisesti aivan tönköt jo. En jaksa enää ...ja miksi olen pääsarjassa...ja nyt varmaan alan koukkia kaikkia loppu rasteja...näitä mietin ja lähdin viimeiselle lenkille.
26-27 tietä vaan ihan rastille asti. Ei jaksa. Missähän kaikki muut ovat?
27-28 Tuttu reitti polkua. Siitä sitten rinteeseen kivirastille, joka löytyi yllättävän hyvin.
28-29 Taas siihen mäkeen. Ei hitto. En näe kartasta mitään ja päätä särkee. Vedin taas juomat helttaan ja samalla huomaan mukin reunan takaa, että Heini Wennman leimaa yhtäaikaa rastilla. Vihdoin seuraa :-)
29-30 Heini lähti eri suuntaan ! Ei tässä voi olla hajontaa. Tiellä tapaamme jälleen. Siitä sitten harjannetta rastille.
30-31 simppeli väli. Hitsit, kun jaksais vaan vähän juosta, mutta jalat painaa ainakin tonnin kappale.
31-32 Järven rantaan. Karmea suo. Uppoan, mutta Pohjantähden neito uppoaa myös. Räpiköidään eteenpäin. Aukolle ja siitä rastille. Argh.
32-33 Lähden kohti polkua. Otan suunnan, mutta en jaksa katsoa sitä. Karmea pusikko edessä. Mitä hittoa?! Tulee jyrkänne vastaan. Äääh, sittenkin pakko katsoa karttaa. No just, mie lähen ainakin polulle. Korjaan suunnan ja saan seuraa. Polulta sitten rastimäkeen, jossa menen liian ylös. Näen 6.sijan katoavan horisonttiin, kun kompuroin mäkeä alas rastille. Itseasiassa en tiedä, mikä sija on tulossa, joten olen vaan onnellinen, että matka alkaa olla lopussa. Lopussa olen itsekin. +1,5 min
33-34 viimeinen rasti. Löytyy. Jee. Ja sitten se tuskallinen loppusuora.Tuloksena sija 7. +13 minuuttia pataan. Virheitä about 6 minuuttia. Aloin hävitä jokaisella kilometrillä aika paljon siinä vaiheessa, kun jäin yksin kartoittamaan supikoita ja zoomailemaan onnettomana karttaani. Aika samanlainen setti kuin viime vuonna. Ihan jees kuitenkin :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti